• Bel ons010 - 419 14 91

Wij zullen, per 20 september, definitief onze deuren sluiten! Tot die tijd blijft onze praktijk geopend voor zorg voor uw huisdier(en). Om onze bijdrage te leveren aan het indammen van het coronavirus hebben wij ons beleid aangepast. Lees meer op onze homepagina.

Onze diensten

Lees hier meer over wat wij voor u kunnen betekenen

Onze diensten

Bij het stellen van diagnoses kan aanvullend onderzoek nodig zijn. Dit onderzoek kan in de vorm van microscopisch, bloed-, urine- en/of röntgen- en echo-onderzoek. Wij beschikken over de juiste apparatuur om deze onderzoek binnen onze praktijk uit te voeren. U ontvangt vaak dezelfde dag de uitslag.

Gebitsreiniging

Bij slechte of geen verzorging van het gebit van uw dier, kunnen er problemen ontstaan. Dit kan een stinkende adem veroorzaken. Uw dier kan ook eten weigeren of zelfs ziek worden. Onze kliniek is ingericht om het gebit van uw dier te reinigen en gebitselementen die problemen veroorzaken te verwijderen. Na deze reiniging krijgt u advies over hoe u gebitsverzorging bij uw dier kunt toepassen. Hiervoor raden we speciale dierentandpasta aan. Let op: normale tandpasta is giftig voor uw huisdier! Dit kan ernstige problemen voorkomen. Raadpleeg een van onze assistentes voor vragen of een afspraak.

Laparoscopie

Tevens hebben wij de benodigde apparatuur en inmiddels ruime ervaring om teven laparoscopisch (via kijkoperatie) te steriliseren. Dit betekent dat we middels twee kleine gaatjes beide eierstokken verwijderen. Deze techniek biedt vele voordelen ten opzichte van de ouderwetse open-buik-methode. Wij voeren deze operatie uit bij teefjes boven de 10 kg.

Operaties

Onze kliniek is ingericht om verscheidene soorten operaties uit te voeren. Zo kunt u bij ons terecht voor standaard operaties (castratie/sterilisatie/keizersnee/verwijderen van bulten), maar ook minder voorkomende operaties als darm- of blaasoperaties. De operatiekamer is uitgerust met een modern gasanesthesieapparaat. Narcose is nooit zonder risico, maar door uw dier vooraf zorgvuldig te onderzoeken en de narcose op hem of haar aan te passen, verloopt de operatie veilig. De operaties worden over het algemeen ’s ochtends uitgevoerd, met uitzondering van spoedgevallen. Het dier kan overdag bijkomen van de narcose en later op de dag wakker naar huis gaan.

Het lichamelijk onderzoek dat vooraf wordt uitgevoerd toont enige afwijkingen aan bijvoorbeeld het hart of de nieren. Hiermee kan rekening worden gehouden tijdens de operatie. Om de narcose zo goed mogelijk op uw dier af te stemmen, werken we met verschillende narcosemiddelen.

Als uw dier volledig wakker is, maken wij in overleg met u een afspraak om uw huisdier later die middag op te halen. U krijgt dan ook de benodigde nazorginformatie mee.

Röntgen- en echo-onderzoek

Röntgenfoto’s laten de inwendige gesteldheid van het lichaam zien. De techniek is uitermate geschikt voor het bekijken van botten en organen zoals darmen en hart. Met röntgen kunnen eventueel nog andere zaken aan het licht komen, wat het essentieel maakt in het stellen van een diagnose. Soms leidt het inzetten van een echo tot een beter resultaat dan een röntgen. Daarom bieden wij binnen onze kliniek ook echografie.

Laboratoriumonderzoek

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek kan nodig zijn voor het stellen van diagnoses. Het is mogelijk dit in de praktijk te doen. Hiermee kunnen we tijdens het consult de staat van verschillende organen en andere bloedwaarden achterhalen. Uitgebreid bloedonderzoek kan worden opgestuurd naar het laboratorium. In dat geval hebben we binnen een paar dagen de uitslag.

Urineonderzoek

Urineonderzoek kan zinvol zijn bij blaas- of plasproblemen. Door te kijken naar verschillende waarden van de urine, zoals de pH, aanwezigheid van eiwitten en eventueel blaasgruis, stellen we problemen snel vast. U kunt ’s ochtends een potje met urine komen brengen. Dezelfde dag krijgt u dan de uitslag en overleggen we met u over een eventuele behandeling. Vraag onze assistente naar tips om urine op te vangen.

Microscopisch onderzoek

Het kan nodig zijn microscopisch onderzoek uit te voeren bij bijvoorbeeld huidafkrabsels of oorproblemen. Door in de microscoop te kijken kunnen onder andere parasieten worden vastgesteld of uitgesloten. Ook dit kan in de kliniek worden uitgevoerd en vaak tijdens het consult worden vastgesteld.

Doorverwijzingen

Mocht het voorkomen dat een probleem te ingewikkeld is voor eerstelijns geneeskunde, is er de mogelijkheid u in overleg door te verwijzen naar een specialist. Vaak kan er dan ook met gespecialiseerde technieken worden gekeken, zoals met CT- of MRI-scans. Vraag in onze kliniek naar de mogelijkheden.

Euthanasie

Veel diereigenaren komen na een lange tijd voor de moeilijk keuze te staan. Dit kan onverwachts komen en daarbij veel vragen oproepen, zoals ‘wat zijn de mogelijkheden na overlijden van ons dieren?’. Wij vinden een goed afscheid van uw dier belangrijk. Daarbij werken we samen met een diercrematorium om een eventuele crematie te plannen. Neem contact met ons op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Wij staan u graag bij in deze moeilijke periode.

Terug naar Over ons