• Bel ons010 - 419 14 91

Week van de teek

Teken zijn erg vervelend en deze wilt u dan ook het liefst zo veel mogelijk voorkomen bij uw huisdier. Nu het weer warmer wordt zien wij weer veel dieren maar ook mensen die last krijgen van teken. Dit komt omdat ze weer veel actiever worden.

Zodra u een teek ontdekt bij uw huisdier is het advies om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Dit kunt u doen met behulp van een speciale tekentang. De beet van de teek en zelfs het bloedzuigen is niet echt schadelijk voor de hond of de kat, behalve als er heel veel teken op het dier zitten. Veel gevaarlijker zijn de ziektes die teken bij zich dragen en in het bloed van hun gastheren afgeven. Dit kunnen levensbedreigende ziektes zijn, zoals borreliose en babesiose. Er zijn verschillende soorten teken in onze omgeving, en ze zijn allemaal in staat nare ziektes over te brengen.

Kijk uw huisdier goed na elke dag op de aanwezigheid van teken. Maar mooier is natuurlijk als u uw huisdier beschermt door middel van een goed middel dat teken weert.

Bij vragen neem gerust contact op met onze praktijk. Wij helpen u graag en geven u advies over de beste preventie bij uw huisdier.